En komplett lösning för däcken

När det blir dags att byta sommardäck till vinterdäck för att möta Kung Bore igen så kan man minst sagt uppleva att det här är besvärligt. Även om man rent praktiskt kan byta däck själv och har de verktyg som krävs så är det sällan som tiden räcker till. Tanken om att ta hand om detta därute i snålblåsten för att sedan släpa sommardäcken ner i källaren är inte lockande och man börjar se sig om efter bättre alternativ. Det är här som en bra däckverkstad kommer in och man kan faktiskt spara både tid och pengar på att lösa det hela med en helhetslösning där man får däcken bytta och förvarade och själv inte behöver lyfta ett finger för att få detta gjort.

DäckverkstadFinn en verkstad

Det är klart att man får lyfta ett finger för man måste ju hitta rätt verkstad och kontakta denna för att boka en tid. När detta är gjort så vet man med säkerhet att vinterdäcken kommer på i rätt tid så att man inte kommer att köra olagligt då det kan börja falla is från himlen igen. Med en bokad tid så är det bara att dyka upp och dricka en kaffe medan man väntar på att däcken kommer på plats. Sommardäcken kommer att undersökas så att man kan avgöra om de är i gott skick nog för att det ska löna sig att hyra lagerplats. Om de är det så hyr man in sig för att förvara däcken hos verkstaden. När våren kommer igen så bokar man en ny tid för att byta tillbaka till sommardäcken och istället förvara vinterdäcken.

Mer service

När man kommer till en auktoriserad däckverkstad så får man även tillgång till nya och begagnade däck samt service för att ta hand om hjulen och hjulhusen. Om ratten är snedställd så ordnar däckverkstaden detta samtidigt som man byter däck och tar hand om eventuell rost i hjulhusen. Experterna på verkstaden ser om man behöver olja bultar och göra annat som får bilen att må ännu bättre oavsett väglag och väder.