Nya eller begagnade däck

När man behöver nya däck så kan man undra om det lönar sig att köpa nya däck eller om man ska satsa på begagnat från ett riktigt bra märke. Det kan mycket väl vara så att prestandadäck som bara använts någon säsong blir ett bättre köp än nya däck från ett lågprismärke. Nu är frågan dock hur man ska avgöra hur långt däcken har gått och hur de har behandlats? Om man inte kan lita på den som säljer däcken så kanske man får däck som är så usla att man åker på punktering efter punktering tills man inser att det bara är att köpa nytt.

Fördelarna med nytt

När man handlar nya sommardäck så får man ju garanti. Oavsett vilket märke det handlar om så finns det en vilja att ta ansvar för produkten och säkra att den erbjuder det som man kan förvänta sig. Man behöver inte oroa sig för osynliga fel eller att mönsterdjupet inte är okej. Om det trots allt skulle vara så att däcken inte håller måttet så kan man ju reklamera dem och få nya eller pengarna tillbaka. Detta är dock förutsatt att man handlar svenskt. Man kan aldrig räkna med samma garantier som det som gäller i Sverige om man handlar däcken från utlandet online eller genom att resa till ett annat land för köpets skull.

Vid begagnat köp

Om man vill spara pengar på att byta sommardäck till begagnade så ska man se till att man vänder sig till en bra säljare. Privat är sällan rekommenderat om man inte känner personen väl och vet hur han eller hon har kört med däcken. Via en seriös verkstad som jobbar med att byta och förvara däck så kan man göra riktiga klipp eftersom den här typen av däckverkstäder noga kan kontrollera att de begagnade däck man får lever upp till standardkrav och är prisvärda.

Om man själv är expert på däck så kan man såklart bege sig till bilskroten för att fynda men det här är knappast något som kan rekommenderas till den som vill att däckbytet ska göras av någon annan och så snabbt och smidigt som möjligt. Är man osäker så blir nya däck bäst och idag kan man få de nya däcken till mycket rimliga priser.